ODŠKODNINA ZARADI ZDRAVNIŠKE NAPAKE

Kaj smatramo kot zdravniške napake in kdaj smo upravičeni do odškodnine.
Post Reply
Visoka odškodnina
Posts: 8
Joined: 24 Feb 2017, 20:18

ODŠKODNINA ZARADI ZDRAVNIŠKE NAPAKE

Post by Visoka odškodnina » 15 Jun 2017, 23:19

Je vaš zdravnik naredil napako?

Zdravnik ravna napačno oz. gre za nedopusten zdravniški poseg, kadar je njegovo ravnanje nestrokovno ali zanj nima bolnikovega soglasja. Ravnanje je nestrokovno, če prekrši znana pravila zdravljenja, pri čemer mora upoštevati vsakokratno stanje medicinske znanosti v trenutku posega, saj je v skladu z določilom 2. odstavka 6. člena OZ dolžan ravnati s skrbnostjo strokovnjaka.

Če ste bili žrtev zdravniške napake, vam lahko pomagamo do visoke odškodnine. Ta se pridobi neposredno od zavarovalnice, pri kateri ima bolnišnica ali druga zdravstvena ustanova zavarovano odgovornost.

Vse bolnišnice namreč plačujejo zavarovalno kritje v primeru zdravniških napak zavarovalnicam, te pa vam v primeru napake izplačajo odškodnino.

Če ste bili žrtev zdravniške napake, ukrepajte in zahtevajte visoko odškodnino.
Pomembno je, da čimprej ukrepate!

Imamo več primerov zdravniških napak in za nas je doseganje pravičnega denarnega zadoščenja že ustaljena praksa. Vsekakor pa sta pomembni tudi moralna pravica in osebna zmaga, ki gresta z odškodnino z roko v roki!
Zanimosti

Koprsko sodišče je pred kratkim razsodilo, da je porodničar postojnske porodnišnice storil strokovno napako, ko Novogoričanki pri porodu ni želel opraviti carskega reza. Otrok ima cerebralno paralizo in epilepsijo. Omenjena porodnišnica mora Novogoričanki izplačati odškodnino skupaj z obrestmi, kar znaša 845.000 evrov.

Bolniki postajajo vse bolj ozaveščeni glede svojih pravic in posledično iščejo pravico ob neželenih izidih zdravljenja. Možnosti za to je več - kazenska ovadba, odškodninska tožba in prijava zdravniški zbornici. Večinoma se odločajo za terjanje odškodnin, ki lahko znašajo tudi več sto tisoč evrov.

Od leta 2005 do vključno 2014, je bilo zoper UKC vloženih 89 odškodninskih zahtevkov, v preteklih petih letih pa so jih zaradi izida zdravljenja prejeli več kot 300.

VISOKA ODŠKODNINA PLANINŠEC - 080 26 26

Post Reply